18 Mart 2010 Perşembe

The Hobbit: Part 1

Gün iyi haberle başladı. Sevgili Gandalf'ımız Ian McKellen, The Hobbit'in ilk bölümünün çekimlerine Temmuz ayında başlanacağını açıklamış. Peter Jackson ve Yüzüklerin Efendisi patlamasından sorumlu olan meşhuuur film şirketi New Line cephesinden hala resmi bir açıklama gelmemişken Ian Amcamızın zurnayı erkenden zırlatması pek ilginç oldu. Tam Gandalf'a göre bir espri anlayışı...

İşte McKellen cephesinden gelen açıklamaların devamı: "Film çekimleri bir yılı bulacak. Oyuncu seçmeleri Los Angeles, New York ve Londra'da başladı. Senaryo da geliştirilmekte. Yine Orta Dünya'daki bir arayışı içeren maceranın ilk taslağı eski dostlar ve yeni karakterlerle dolu. Filmin yönetmen Guillermo del Toro, Jackson'a ve Miramar Stüdyolarına yakın olmak için şimdi Wellington'a taşındı."

Hobbit'in dilimize yapılan ilk çevirisinin çocuk kitabı sanılarak yüzüne bakılmadığı zamanları bilen ve Hobbit'i ilk keşfeden isimlerden biri olmanın haklı gururunu taşıyan bir Tolkiensever olarak, "aman!" diyorum. İlk üçlemenin kalitesinde bir yeni üçleme bekliyorum ona göre! En ufak bir memnuniyetsizlik hissedersem Jackson'un evinin, akabinde de New Line'ın camını çerçevesini indiririm şimdiden biline.

Bir de tıfıl hallerine bakmadan anca 2000'lerde Star Wars'ı keşfedip sonra beylere hoş görünmek için seri hakkında atıp tutan uyuz hatunlarla, Yüzüklerin Efendisi'ni okumaya üşenip anca sinemada keşfeden densizlere buradan sıkı laf sokmak isterim. YIKILIN KARŞIMDAN!

0 yorum:

Yorum Gönder