21 Mart 2010 Pazar

Kanepe İnsan Belgeseli

Efendim yine didaktik yanımı ön plana çıkararak ilk olarak sevgili katkaya tarafından bilim dünyasına tanıtılan "Kanepe İnsan" kavramını tanımlamakla başlamak isterim söze.

Kanepe İnsan kimdir yahut nedir?
Dikey ya da oturur vaziyette zaman geçiremeyen, mümkünse gün yirmidört yatay pozisyonda kalmak isteyen insansı türüdür kanepe insan. Hah! Hemen bu noktada bir kısım okuyucuya dakka bir gol bir fırçası atmak isterim. Çünkü yatay pozisyonda kalmak isteyen insan kavramına manalı manalı "e-hi, hi-hi, e-he-he" tınılı gülme densizliğini yaptılar. Kışt! Yıkılın çabuk blogumdan! Seks üzerine ballandıra ballandıra yazılar döşeyen herifzadelerin ve hatunzadelerin bloglarına doğru yandan yandan arazi oluverin! Bu insansı türünün yaşam biçimini anlatırken belli başlı pozisyonları açıklamakla beraber, seksin kıyısından köşesinden geçmeyeceğim. Haydi, yallah...

Evet, farazi olarak biz bize kaldığımıza göre kanepe insan tanımımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Kendisi sürekli kanepede ikamet ederken görüldüğü için bu tanımlamayla anılmaya hak kazanmıştır. Kanepe ile ilişkisi her daim yatay, yani uzanır pozisyondadır. Bu canlı türünün kanepe mobilyasını oturur pozisyonda değerlendirdiğinin görüldüğü nadir anlar, evinde resmi sıfatı olan misafir ağırladığı birkaç günden ibarettir. Aile, arkadaş, eş-dost çevresi bu sıralamanın dışında kaldığı için, kanepe insan canlısı adı geçen şürekanın yanında yatay pozisyonunu kanının son damlasına kadar korur.

Bir diğer özelliği birkaç kanepe içinden sadece biri ile duygusal bağ geliştirmesi ve ölünceye kadar aynı kanepeye sadık kalmasıdır. Kendisine rakip gördüğü bir başka kanepe insan bu mobilyaya göz dikerse, yuvası bildiği kanepeyi düşmanına kaptırmamak için her çirkinliği ve çamurluğu büyük ustalıkla sergileme yetisine sahiptir. Böyle zamanlarda bilinen en ayırd edici saldırı taktiği, yatay pozisyonda salladığı tekmelerle düşmanını kanepesinden uzaklaştırma yöntemidir.

Bir Kanepe İnsanı Nasıl Tanırsınız?
Kanepe insan özünde ehil bir keyif insanı olduğu için kenapesine çeşitli tamamlayıcı unsurlarla ve stilize dokunuşlarla ruhunu katar. Kış aylarının vazgeçilmez (ve tamamlayıcı) kanepe objesi polar yahut yün battaniyelerdir. Yaz aylarının vazgeçilmez kanepe objesi ise kanepenin bulunduğu noktaya doğru yönlendirilmiş türlü serinletici cihazdır. Kanepenin yaz kış değişmeyen demirbaşı baş nahiyesinin üzerine yaslamak için özenle aranıp bulunmuş mümkünse kuş tüyü yastıktır.

Kanepe insan için kanepesinden sonra gelecek olan en değerli obje televizyon cihazıdır. Klasik bir kanepe insanını teşhis etmenin en kolay yöntemi, televizyon cihazının hangi mobilyaya doğru yönlendirildiğine kısa bir bakış atmakla mümkündür. Kanepe insanı yatay pozisyonda geçen bitmez tükenmez saatlerini değerlendirirken illa ki bir tv cihazından yardım alacaktır.

Kanepe insanın olmazsa olmaz bir başka aksesuarı hemen baş nahiyesinin yanına konuşlandırılmış olan sehpadır. Sehpa, kanepe insanın ihtiyaç duyabileceği her tür objeye yerinden kalkmadan ulaşmasına hizmet vermektedir. Sehpa üzerinde görülebilecek belirleyici nesneler şunlardır: TV kumandası, DVD kumandası, müzik seti kumandası, (mevsime göre) serinletici aparat kumandası, su şişesi, su bardağı, dizüstü bilgisayar, çeşitli çap ve ebatta kitap, abur cubur, kalem-kağıt, telefon şarj cihazı, (cinse göre) ayna-cımbız, (bağımlılığa göre) alkol-sigara, (duruma göre) kül tablası-çöp torbası, çok sayıda evlere servis yapan restoran broşürü.

Bir Kanepe İnsanla Nasıl İletişim Kurarsınız?
Kanepe insanın yuvası olan kanepeye doğru ani hareketler yapmadığınız ve kendisini yatay pozisyonundan vazgeçirmeye çalışmadığınız sürece, bu canlı türü ile iletişim kurmak son derece kolaydır. Ehli keyif yaşam biçimine saygı gösterildiği sürece daima dostunuz olarak kalacak; ancak kanepesini her şeyin ve herkesin üstünde tutarak sevmeye devam edecektir....

5 yorum:

hirondelle dedi ki...

hepimiz kanepe insanız

earinna dedi ki...

itiraf ediyorum, ben de bir kanepe insanım...

hirondelle dedi ki...

merhaba. ben hirondelle. ve ben bir kanepe insanım.

FKH dedi ki...

kanepe insan olmadığını iddaa edenleri taksim meydanında sallandıralım derneği kurmama yardım edin..

kimse bana kanepe insan olmadığını söyleyemez!

earinna dedi ki...

kanepe insanları sevelim, onları koruyalım.

Yorum Gönder