25 Ekim 2010 Pazartesi

Yenik Ama Gururlu Dansçılar


Bir avuç insan bir masanın etrafına oturmuş ha babam içmekte. Saatin kaç olduğu belirsiz. Saatin kaç olduğuna bakma eylemi saatin kaç olduğunun bilinmediği bir saatte bırakılmış. Kaçıncı içkinin içildiği mevzusu da bilinmeyen konular listesine top 5'ten girmiş. Mekan uçmuş, sahnedekiler arka arkaya çalıyor dans parçalarını. Her allahın kulu fırlamış ayağa, daracık alana aldırmadan kıvırtıyor.

Masadaki bir avuç insandan ikisi "ağır abi" ayarında takılarak olduğu yerde karizmatik durmayı tercih ederken, bir avuç insandan diğer ikisi "kapı gıcırtısına oynarım" formatında aralıklı dans pisti baskınları düzenliyor. Masada oturan bir avuç insanın oynak kesimini temsil eden ikiliden biri, ki kendisi okumakta olduğunuz blogun sahibesidir aynı zamanda, 80'lere umutsuz bir dönüş yaşamakta. Dans partnerini ve masadaki ağır abi grubunu provake etmek suretiyle ikibinlerin dans parçalarına muhtelif çap ve ebatta 80'ler disko dans figürlerini katma kararı alıyor. İlk robot dans figürünün fütürsuzca meydana çıkarılışının hemen ardından gülme krizi geçirilmeye başlanıyor. Ancak öncü virüs hızla etkisini göstererek yayılmaya başlıyor. Masadaki diğer oynak figür ve ardından aslında çok oynak olan kişiliğini ağır abi karakteriyle örtbas etmeye çalışan diğer figür katılıyor 80'ler dans hareketine. Robot dansının üzerine, görünmeyen duvarlara ellerle dokunularak icra edilen pandomim hareketleri patlatılıyor. Yetmiyor, grup halinde meksika dalgası ayarında elektrik boogie yapılmaya başlanıyor. Sonra "Neden sahnede yapmıyoruz bunları?" sorusu bir Zihni Sinir procesi uğursuzluğunda düşüveriyor akıllara.

Sonuç felaket oluyor. Sahnede şuursuzca bir sevinç içinde yapılan 80'ler hareketlerinin hemen ardından bir grup insan kapı gıcırtısına oynayan ikiliye yanaşıp mekanın en orijinal dansını yapan insansılar olduklarından bahisle tebriklerini sunuyorlar. İkili dönüp birbirine bakıyor ve evet... Yenik ama gururlu savaşçılar olarak danslarına kaldıkları yerden devam ediyor...

0 yorum:

Yorum Gönder