5 Şubat 2012 Pazar

Fatoş Oyuncakları 2 (1971-2001)



Blogumun genel istatistiklerine girip baktığımda, "Fatoş Oyuncakları (1971-2001)" kaydımın 177 kez ziyaret edildiğini gördüm bu sabah. Biliyorum, bazı blogların binlere varan okunma oranları kadar büyük değil bu rakam. Yine de 177 rakamı benim için o kadar büyük ve o kadar değerli ki! Çünkü Fatoş oyuncaklarının çocukluğumda bıraktığı izi paylaşan başka insanların varlığına dair en güzel kanıt benim için.

Çoktan geçip giden zamanların en güzel andacı olan bu oyuncak markası sayesinde kim bilir kaç çocuğun yaratıcı dünyası gelişmiş, renklenmiş, kim bilir kaç çocuğun gelecekte olacağı yetişkinin karakterinin temelleri bu oyuncaklar sayesinde atılmıştır? Tıpkı benim gibi. Özenle sakladığım azıcık miktardaki Fatoş oyuncağımın hayal gücümün gelişimine katkıları sayesinde bugün hala öyküler yazabilecek kadar canlı bir iç dünyaya sahibim. Hayal kurmanın yaratıcı değerini Fatoş Oyuncakları sayesinde öğrenen sayısız dünün çocuğu bugünün yetişkininden biriyim sadece.

En büyük arzum bir gün Fatoş İnhan ya da yakın çevresinden birinin, Fatoş Oyuncak tarafından üretilen bütün oyuncakların kataloğunu içeren bir web sitesi kurarak eski dostlarımızla bizi bir araya getirmesi ve onlarla özlem gidermemize ön ayak olması. Daha da güzeli, ucuz Çin malı oyuncakların inadına, Fatoş Oyuncağın küllerinden doğarak, nostaljik seri oyuncaklarıyla birlikte bugünün çocuklarının da hayal dünyasına hitap etmek üzere fabrikasını yeniden açması. Tıpkı Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın bir daha kapanmamak üzere yeniden açılması gibi...

O güne dek, Fatoş Oyuncak'ı merak edip arayıp soran her bir dostuma teşekkür edebilmek adına elimdeki azıcık bilgiyi blogumda paylaşarak bu efsaneyi hatırlarda tutmaya çalışacağım. Yukarıda resmini gördüğünüz oyuncak, bir zamanlar kucaklarımızda kendine bolca yer bulan Fatoş marka oyuncak eşek'ten başkası değil.

Gördüğünüz an onu hemen tanıyıp gülümsemeniz dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder