19 Haziran 2015 Cuma

Barbie Bebeğin Üretim Yılı Nasıl Saptanır?

İşbu yazı gerzek, gerzek olduğu kadar cahil, cahil olmasına rağmen bilmediği konunun eksperi kesilen bütün Barbie bebek tarihleme dahilerine gelsin:

Sevgili kıt akıllı "Vitrindeki 10 yıllık bebeği ikinci el sitelerinde antika oyuncak adı altında okutup, yolumu bulurum"cular sözüm size!

Hani elinizdeki bebeğin belinin arkasında yazan yıla bakıp "Ahan da 1966 yazıyor, uyhhh 1976 yazıyor, alllaaah 1980 diyor, köşeyi döndüm" coşkusuna kapılıyorsunuz ya!

Hah işte o külliyen yalan!

Zira Barbie bebeklerin bellerinin arkasına damgalanan bu tarihler o vücut modelinin ilk kez üretilip patentinin alındığı tarihe işaret ediyor. Daha açık bir değişle 2000 yılında ve hatta 2010'da üretilmiş bir Barbie'nin üzerinde 1960'lara, 70'lere, 80'lere ve hatta 90'lara ait tarihler bulunabiliyor. ÇÜNKÜ O VÜCUT MODELİ İLK KEZ O TARİHTE ÜRETİLMİŞ BİR KALIPTAN KOPYALANMIŞ! Ancak bebek yeni üretilmiş! Kapiş???

Uzun zamandır Barbie ve Sindy bebek koleksiyonu yapan biri olarak, bu alana girmek isteyen saf ruhlu alıcılara önerim bebek tipolojisini bilmeden yukarıda kendilerine giydirdiğim dolandırıcılardan katiyetle alım yapmamaları yönünde. Bolca katalog taraması yapıp, yüz tipolojisinden üzerindeki kıyafete kadar elinizdeki bebeğin birebir benzerini bulmadığınız sürece bebeğin ensesinde ya da belinde yazan tarihlerin yanıltıcı olduğunu unutmayınız unutturmayınız!

0 yorum:

Yorum Gönder